Trusted WordPress tutorials, when you need them most.
Beginner’s Guide to WordPress
WPB Cup
25 Million+
Websites using our plugins
16+
Years of WordPress experience
3000+
WordPress tutorials
by experts

WordPress Betalningshantering: Den ultimata guiden för nybörjare

Att få betalt online borde vara enkelt. Men för många WordPress-butiksägare kan det vara superförvirrande – särskilt när du är nybörjare. Det finns många betalningsverktyg att välja mellan, förvirrande tekniska termer att lära sig och komplicerade installationssteg att följa.

Vi förstår dig – du vill bara kunna ta emot betalningar utan en massa problem.

Vi har använt populära betalningsprocessorer som Stripe och PayPal i våra egna e-handelsbutiker i några år nu. Och på vägen har vi lärt oss olika tips om hur man sätter upp säkra betalningssystem.

I den här nybörjarguiden delar vi med oss av allt du behöver veta för att enkelt kunna börja ta emot betalningar på din WordPress-webbplats.

Vi lär dig hur betalningsprocessorer fungerar, vilka plugins som är bäst att använda och hur du väljer rätt betalningsgateway för ditt företag. Vi delar också med oss av några tips och tricks för att sälja olika typer av produkter online.

WordPress Payments Processing: The Ultimate Guide for Beginners

Här är en snabb överblick över vad vi kommer att gå igenom i vår djupgående guide till WordPress betalningshantering:

Låt oss nu börja med att ta en titt på vad betalningsbehandlare faktiskt är.

Vad är betalningsförmedlare och hur fungerar de?

En betalningsförmedlare är en tjänst som hanterar onlinetransaktioner mellan dina kunder och din bank.

Du kan se det som en mellanhand som ser till att pengarna rör sig säkert från köparens betalningsmetod, som ett kreditkort eller en digital plånbok, till ditt företagskonto.

När du driver en WordPress-webbplats kan du inte acceptera betalningar direkt eftersom WordPress inte kommer med någon inbyggd funktionalitet för detta. Det är därför du behöver en betalningsprocessor som Stripe, PayPal eller Square för att hantera den tekniska sidan av saken.

Dessa tjänster integreras med WordPress genom plugins. Det gör det enkelt att ta emot betalningar utan att behöva kunna koda eller sätta upp komplexa system.

När en kund gör ett köp på din webbplats skickas i princip betalningsuppgifterna till betalningsprocessorn. Plattformen kontaktar sedan kundens bank eller kortleverantör för att kontrollera om de har tillräckligt med pengar.

Om allt ser bra ut godkänns betalningen och pengarna överförs till ditt konto. Samtidigt hjälper processorn till att skydda både dig och dina kunder genom att kryptera data och blockera falska betalningar.

Kort sagt, betalningshanterare sköter allt för att göra transaktioner på nätet smidiga och säkra.

När du använder rätt processor på din WordPress-webbplats kan du enkelt acceptera betalningar samtidigt som du håller ditt företag och dina kunder säkra.

Vad är skillnaden mellan betalningshanterare och betalningsportaler?

Betalningsprocessorer och betalningsportaler arbetar tillsammans för att hantera transaktioner online, men de är inte samma sak.

En betalningsförmedlare är en tjänst som flyttar pengar mellan kundens bank och ditt företagskonto. Den hanterar saker som att verifiera medel, godkänna transaktioner och se till att pengarna kommer till dig på ett säkert sätt.

Å andra sidan är en betalningsgateway ett verktyg som samlar in och överför betalningsinformation från din webbplats till betalningsbehandlaren. Den fungerar som en bro mellan din webbutik och betalningsförmedlaren och ser till att känsliga uppgifter skyddas.

Vissa tjänster, som Stripe och PayPal, fungerar både som en gateway och en processor, vilket gör installationen enklare.

Kort sagt, betalningsportalen hanterar front-end-processen, som att samla in betalningsinformation från kunder, medan betalningsprocessorn gör back-end-arbetet med att flytta pengarna.

Vilka betalningsalternativ för e-handel finns tillgängliga i WordPress?

När det gäller betalningsalternativ för e-handel för WordPress har du flera bra val.

Vi rekommenderar att du använder PayPal och Stripe eftersom de båda är allmänt betrodda och lätta att integrera med populära e-handelsplugins som WooCommerce, Easy Digital Downloads och WPForms.

Dessa två alternativ är bra för nybörjare eftersom de erbjuder enkla installationsprocesser och kraftfulla säkerhetsfunktioner. De stöder också en mängd olika betalningsmetoder, inklusive kreditkort, betalkort och digitala plånböcker.

PayPal och Stripe är dock inte dina enda val. Om du vill ge dina kunder mer flexibilitet kan du också överväga att integrera andra betalningsalternativ.

Tjänster som ”Köp nu, betala senare”, som Klarna, gör det till exempel möjligt för kunderna att dela upp sina betalningar i delbetalningar, vilket kan vara ett bra alternativ om du säljer dyra varor.

Offering instalment plans using WP Simple Pay

Ett annat alternativ är att integrera digitala plånböcker som Apple Pay eller till och med regionala betaltjänster som Bancontact, SEPA eller GrabPay.

Dessa alternativ blir allt mer populära eftersom konsumenterna letar efter smidiga sätt att betala för sina inköp på nätet.

GrabPay preview in WooCommerce

I slutändan beror de bästa betalningsalternativen för din e-handelsbutik på din prissättningsmodell, målgrupp och geografiska räckvidd.

Oavsett om du håller dig till PayPal och Stripe eller förgrenar dig med alternativ som Klarna eller GrabPay, är nyckeln att ge dina kunder en sömlös och säker kassaupplevelse.

Detta kommer inte bara att hjälpa dig att öka konverteringen utan också bygga upp ett förtroende hos dina kunder, vilket gör dem mer benägna att återkomma för framtida köp.

Saker att tänka på när du väljer betalningsleverantör

Alla betalningsprocessorer är inte desamma. Efter att ha testat olika alternativ på våra e-handelswebbplatser har vi lärt oss att välja rätt kan ha stor inverkan på dina vinstmarginaler och dagliga verksamhet.

Här är några viktiga faktorer att tänka på när du väljer en processor för din online-verksamhet:

  • Transaktionsavgifter: Vi har använt processorer med olika avgiftsstrukturer, och dessa transaktionskostnader kan lägga upp snabbt. De flesta tar ut en procentandel av varje försäljning plus ett fast belopp, medan vissa har månadsavgifter. Vi rekommenderar att du jämför kostnaderna så att du inte betalar för mycket.
  • Behandlingstid: Inte alla betalningsbehandlare skickar pengar till ditt konto direkt. Vissa tar ett par dagar, medan andra erbjuder utbetalningar samma dag mot en extra avgift. Enligt vår erfarenhet är snabbare utbetalningar bra, men de kan komma med dolda avgifter.
  • Internationella betalningar: Om du planerar att sälja globalt bör din betalningsprocessor stödja internationella betalningar och flera valutor. Innan du gör ditt val, se till att undersöka noggrant eftersom vi har sett att vissa tjänster tar extra betalt för utländska transaktioner.
  • Betalningsalternativ: Om din betalningsprocessor bara accepterar kreditkort kommer detta nästan säkert att leda till förlorad försäljning. En bra processor bör erbjuda flera betalningsmetoder, inklusive digitala plånböcker som Apple Pay och Google Pay, och till och med köp nu, betala senare (BNPL) alternativ.
  • Kompatibilitet med enheter: Många av våra kunder handlar från sina telefoner, så att ha en mobilvänlig kassa är ett måste. Se till att ditt betalningssystem fungerar sömlöst på stationära datorer, surfplattor och mobila enheter.
  • Transaktionssäkerhet: Säkerhet är högsta prioritet. Välj en processor som erbjuder kryptering, bedrägeridetektering och efterlevnad av PCI DSS-säkerhetsstandarder för att skydda kunddata.
  • Kundtjänst: Betalningsproblem är ganska vanliga. När det händer kan bra kundsupport vara en livräddare. Vi rekommenderar att du väljer en processor som erbjuder support dygnet runt via livechatt, telefon eller e-post.

Efter att ha testat olika betalningslösningar har vi sett hur rätt processor kan förbättra kundupplevelsen och öka konverteringen.

Bästa betalningsförmedlare för WordPress-webbplatser🏆

Nu när du vet vad du ska leta efter i en WordPress-betalningsprocessor, låt oss diskutera några av de bästa alternativen som finns tillgängliga för WordPress.

Här är en snabb titt på våra expertval:

#ProcessorBest ForTransaction Fees
🥇StripeBest overall WordPress payment processor2.9% + 30¢
🥈PayPalInternational stores (200+ countries/regions)Starting at 2.99% + a fixed fee
🥉SquareWooCommerce stores with physical locations2.9% + 30¢ for online sales
4Authorize.netGrowing businesses and membership sites2.9% + 30¢ + monthly gateway fees
5BraintreeSmall online stores and websites2.9% + 30¢ 

📣 Varför lita på WPBeginner?

På WPBeginner driver vi flera e-handelssajter och använder både Stripe och PayPal för att behandla betalningar. Detta gör att vi kan sälja våra produkter till kunder över hela världen.

Vi har också testat andra betalningsprocessorer och begränsat dem till de som sticker ut för sin tillförlitlighet, användarvänlighet och säkerhet.

Oavsett om du precis har startat eller skalar upp ditt företag kan dessa betalningsprocessorer hjälpa dig att hantera transaktioner smidigt. För mer information, se vår redaktionella process.

1. Randig

Stripe homepage

Enligt vår mening är Stripe, utan tvekan, den bästa WordPress-betalningsprocessorn på marknaden. Vi har använt det i alla våra e-handelsbutiker och har funnit att det är säkert, pålitligt och enkelt att hantera.

En av de största anledningarna till att Stripe sticker ut är hur enkelt det är att integrera det med WordPress. Med plugins som WooCommerce, Easy Digital Downloads (EDD) och WPForms är det snabbt och enkelt att lägga till Stripe i din kassaprocess.

Dessutom är den superresponsiv och fungerar smidigt på olika enheter, från stationära datorer till mobiltelefoner.

Stripe dashboard

Stripe erbjuder också konkurrenskraftiga transaktionsavgifter på cirka 2,9% + 30 ¢ per transaktion för USA-baserade kort. Vi uppskattar verkligen att det inte finns någon månadsavgift eller dolda avgifter, vilket gör det till ett prisvärt alternativ.

Plattformen stöder också internationella betalningar, vilket är perfekt om du planerar att sälja globalt.

Ett annat stort plus är att Stripe kan hantera en mängd olika betalningsmetoder. Det accepterar kredit- och betalkort, digitala plånböcker som Apple Pay och Google Pay, samt alternativ som ACH-betalningar och Buy Now, Pay Later-funktioner.

Detta är mycket praktiskt för online-shoppare och kan bidra till att snabba upp utcheckningsprocessen.

ACH Payment Form Preview

Vi älskar också Stripes säkerhetsfunktioner. Med inbyggt bedrägeribekämpning och stark kryptering kan du vara säker på att dina transaktioner är säkra.

Dessutom är processorn PCI DSS-kompatibel, vilket är en säkerhetsstandard som skyddar känsliga uppgifter och förhindrar bedrägerier.

Fördelar med Stripe

  • Stripes instrumentpanel är superintuitiv.
  • Vi älskar dess detaljerade rapporteringsverktyg. Du kan se djupgående analyser av dina försäljningsresultat, spåra kundernas betalningsbeteenden och övervaka utbetalningar till ditt bankkonto.
  • Plattformens Starter-plan inkluderar 25 gratis fakturor varje månad, med en avgift på 0,4% för varje betald faktura efter det.
  • Den finns tillgänglig i över 46 länder och stöder betalningar i mer än 135 valutor.
  • Vi blev imponerade av Stripes säkerhetsfunktioner. Den ersätter till och med känsliga kortuppgifter med säkra tokens för att skydda kunddata.

Nackdelar med Stripe

  • Stripe är tillgängligt i färre länder än PayPal.

☝ O bs: Här är de viktigaste betalningspluginsen som erbjuder Stripe som betalningsmetod:

  • WooCommerce: Inbyggd Stripe-integration för kreditkort, Apple Pay och Google Pay. Detta är perfekt för traditionella onlinebutiker. För mer information, se vår kompletta WooCommerce-recension.
  • Easy Digital Downloads: Du kan använda det för att sälja digitala produkter precis som vi. Våra varumärken använder den inbyggda Stripe-integrationen för att acceptera betalningar. För mer information, se vår fullständiga recension av Easy Digital Downloads.
  • WP Simple Pay: Ett lättviktigt Stripe-betalningsplugin som du kan använda för att skapa betalningsformulär för produkter och tjänster. För att lära dig mer, se vår detaljerade WP Simple Pay-recension.
  • Medlemspress: Stöder Stripe för automatiserade medlemsbetalningar och kursförsäljning. För att komma igång, se vår fullständiga recension av MemberPress.

Varför vi rekommenderar Stripe: Sammantaget är Stripe den bästa betalningsprocessorn för WordPress tack vare dess sömlösa integration med WordPress, enkla betalningshantering och kraftfulla funktioner.

2. PayPal

PayPal

Om du letar efter en betalningsprocessor som är globalt tillgänglig, då är PayPal något för dig. Vi använder PayPal själva och har funnit att det är super användarvänligt och pålitligt.

Många kunder har redan PayPal-konton, vilket innebär att de kan göra snabba betalningar utan att behöva ange sina kreditkortsuppgifter varje gång. Detta kan leda till färre övergivna kundvagnar och snabbare utcheckningar.

Du kan till och med erbjuda en enkel ”Betala med PayPal”-knapp för att göra utcheckningsprocessen enklare.

PayPal buttons

PayPal erbjuder också en rad funktioner för bedrägeriskydd, så att både du och dina kunder är skyddade.

Den använder avancerad krypteringsteknik, inklusive SSL, för att skydda känsliga kunduppgifter och erbjuder övervakning dygnet runt för att förhindra obehöriga transaktioner.

Vi gillar också funktionen för tvåfaktorsautentisering (2FA) som ger extra säkerhet till ditt konto.

PayPal security options

Dessutom är det enkelt att integrera med WordPress, vilket gör att du kan ta emot betalningar sömlöst.

Sammantaget är PayPal en solid betalningsprocessor som fungerar bra för många typer av WordPress-webbplatser, från små bloggar till större onlinebutiker.

Fördelar med PayPal

  • PayPals instrumentpanel är supernybörjarvänlig.
  • PayPal erbjuder köparskydd. Detta innebär att processorn kommer att gå in om det uppstår en tvist om en transaktion.
  • Det erbjuder flera betalningsalternativ, inklusive kredit- och betalkort, PayPal-saldon och till och med banköverföringar.
  • Plattformen har en mobilapp som gör det enkelt att se och hantera dina transaktioner.
  • Du kan också se en uppdelning av dina senaste försäljningar och betalningsaktiviteter.

Nackdelar med PayPal

  • PayPal har högre transaktions- och konverteringsavgifter än Stripe.

☝ O bs: Här är de viktigaste betalningspluginsen som erbjuder PayPal som betalningsmetod:

  • WooCommerce: Erbjuder inbyggt PayPal-stöd för onlinebutiker.
  • Easy Digital Downloads: Ett bra alternativ för att sälja digitala produkter med PayPal.
  • WPForms: Gör att du kan acceptera PayPal-betalningar genom enkla beställnings- och donationsformulär. Vi använder det också för att skapa kontaktformulär och årliga enkäter. Se vår fullständiga WPForms-recension för mer information.
  • Medlemspress: Stödjer PayPal för återkommande medlemskap och onlinekurser.

Varför vi rekommenderar PayPal: Om du letar efter en globalt tillgänglig och pålitlig lösning rekommenderar vi PayPal.

3. Fyrkant

Square

Square är en bra betalningsprocessor för WooCommerce-butiker med en online-närvaro och en fysisk plats. Det beror på att det också kan ge dig ett komplett POS-system (Point of Sale) för behandling av personliga betalningar.

Under testningen upptäckte vi att det enkelt integreras med WordPress och WooCommerce, så att du kan hantera din online- och fysiska försäljning på ett och samma ställe.

Square har också mycket flexibilitet när det gäller betalningsalternativ. Det accepterar alla större kredit- och betalkort samt mobila betalningsmetoder som Apple Pay och Google Pay.

Den stöder även EMV-chipkort och kontaktlösa betalningar, som blir alltmer populära i fysiska butiker. Det innebär att dina kunder kan betala hur de vill, oavsett om de handlar online eller i butik.

Square har också utmärkta verktyg för att hantera ditt företag. Från lagerhantering till rapportering och försäljningsanalys ger dess instrumentpanel dig allt du behöver för att hålla reda på din försäljning över flera kanaler.

Square dashboard

Kort sagt, det är en bra betalningsprocessor för WooCommerce-butiker, särskilt för företag som säljer både online och personligen.

Fördelar med Square

  • Square finns tillgänglig i flera länder, bland annat USA, Kanada, Australien, Japan, Storbritannien, Irland, Frankrike och Spanien.
  • Transaktionsavgiften är vanligtvis cirka 2,6% + 10 ¢ för personlig försäljning och 2,9% + 30 ¢ för onlineförsäljning, vilket är rimligt.
  • Det kan sömlöst integreras med Square-plugins som WPForms, Charitable och MemberPress.
  • Vi uppskattar att de erbjuder tjänster från månad till månad, vilket innebär att du inte är låst till ett långsiktigt avtal.

Nackdelar med Square

  • Om du säljer internationellt kräver Square att du skapar separata konton för varje land, var och en med sin egen valuta. Detta kan överkomplicera saker.
  • Square tillhandahåller endast återbetalningsskydd upp till $ 250 per månad. För företag med högre återbetalningsvolymer kanske detta inte täcker alla tvister.

Obs: Här är de viktigaste betalningspluginsen som erbjuder Square som betalningsmetod:

  • WooCommerce: Vi tyckte att det var lätt att synkronisera WooCommerce med Square för att acceptera onlinebetalningar.
  • WPForms: Levereras med ett premiumtillägg för att acceptera Square-betalningar via formulär, vilket är bra för småföretag.
  • WP Charitable: Det bästa pluginet för donationer och insamlingar som gör att du kan acceptera donationer via Square och andra betalningsprocessorer. För mer information, se vår WP Charitable-recension.

Varför vi rekommenderar Square: Om du har både en fysisk butik och en webbutik i WordPress är Square ett bra alternativ för att hantera dina transaktioner på ett och samma ställe.

4. Auktorisera.net

Authorize.net

Authorize.net är ett utmärkt val om du har ett växande företag. Det är pålitligt och har funnits i flera år, med ett gott rykte om att stödja företag i alla storlekar.

Vi älskar Authorize.Net eftersom det är mycket flexibelt. Du kan ta emot betalningar för dina digitala produkter, fysiska varor, medlemskap, återkommande prenumerationer och kurser, allt inom en plattform.

Om du erbjuder ett månatligt medlemskap kan betalningsprocessorn automatisera dessa betalningar. På så sätt faktureras dina kunder i tid utan dröjsmål.

Authorize.Net stöder flera betalningsmetoder, från kreditkort till eChecks, vilket innebär att dina kunder har många valmöjligheter.

Dessutom har den fantastiska säkerhetsfunktioner för att skydda känsliga betalningsuppgifter.

Fördelar med Authorize.net

  • Authorize.Net integreras enkelt med Authorize.Net WordPress-plugins som WooCommerce, WPForms, Easy Digital Downloads och MemberPress.
  • Den har bra verktyg för att upptäcka bedrägerier, inklusive AVS (Address Verification System) och möjlighet att aktivera CAPTCHA.
  • Den stöder mobila betalningar, så att du kan ta emot betalningar när du är på språng.
  • Med Authorize.Net kan du på ett säkert sätt lagra kundens betalningsuppgifter för framtida transaktioner.

Nackdelar med Authorize.net

  • Till skillnad från vissa andra betalningsprocessorer tar Authorize.Net ut en månadsavgift för sina tjänster, som börjar på $ 25 per månad.
  • Det kan vara lite komplicerat att installera för nybörjare.

Obs: Här är de viktigaste betalningspluginsen som erbjuder Authorize.net som betalningsmetod:

  • WooCommerce: Plattformen integreras enkelt med Authorize.net för att acceptera kreditkort.
  • WPForms: Den nybörjarvänliga formulärbyggaren accepterar Authorize.net-betalningar med sitt tillägg.
  • Medlemspress: Denna LMS stöder Authorize.net för återkommande betalningar och medlemssidor.

Varför vi rekommenderar Authorize.net: Om du har ett växande företag eller en medlemssida är Authorize.net ett bra alternativ.

5. Braintree

Braintree

Braintree är en utmärkt betalningsprocessor för WordPress-baserade e-handelssajter. Det ägs av PayPal och är en flexibel lösning som enkelt kan integreras med WordPress-plugins.

Vi inkluderade det på listan främst för att det stöder många betalningsmetoder, inklusive kredit- och betalkort, PayPal, Apple Pay, Google Pay och till och med Venmo. Detta ger dina kunder en mängd olika sätt att betala, vilket kan leda till mer försäljning.

Braintree stöder också återkommande fakturering, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för prenumerationsbaserade företag eller medlemssidor.

Dessutom har den kraftfulla verktyg för bedrägeriskydd, inklusive datakryptering och tokenisering.

Processorn använder en enkel, schablonprissättningsmodell utan installations- eller månadsavgifter. Du kommer bara att betala 2.9% + 30 ¢ per transaktion. Detta kan hjälpa dig att förutsäga dina betalningsbehandlingskostnader enkelt.

Fördelar med Braintree

  • Braintree stöder betalningar i över 130 valutor.
  • Det är en mobilvänlig betalningslösning som gör att dina kunder enkelt kan göra inköp från sina smartphones och surfplattor.
  • Vi blev imponerade av Braintrees Customer Vault, som på ett säkert sätt lagrar kundernas betalningsinformation för framtida transaktioner.
  • Plattformen har bra kundsupport.

Nackdelar med Braintree

  • Braintree är inte tillgängligt i alla länder.
  • Den har en brantare inlärningskurva än vissa andra betalningsalternativ.

Obs: Här är de viktigaste betalningspluginsen för WordPress som erbjuder Braintree som betalningsmetod:

  • WooCommerce: Den stöder Braintree för att acceptera PayPal, kreditkort och Apple Pay.

Varför vi rekommenderar Braintree: Om du har en prenumerationstjänst eller en medlemssajt kan Braintree vara lämpligt.

Att välja ditt perfekta betalningsplugin för WordPress

Innan du kan börja sälja online med WordPress behöver du ett betalningsplugin. Detta verktyg gör det möjligt för dig att ansluta din WordPress-webbplats till de betalningsprocessorer du föredrar.

På så sätt kan du behandla transaktioner på ett säkert sätt, oavsett om du säljer fysiska produkter, digitala nedladdningar, medlemskap eller tjänster.

Vilket betalningsplugin som är bäst för dig beror på vad du säljer och vilken typ av butik du har i åtanke.

Om du till exempel säljer fysiska produkter är WooCommerce det bästa alternativet. Den stöder flera betalningsportaler som Stripe, PayPal, Square och Authorize.net.

För digitala produkter rekommenderar vi Easy Digital Downloads eftersom det är optimerat för att sälja nedladdningar och har inbyggt stöd för Stripe och PayPal.

Å andra sidan, om du driver en medlemskapswebbplats eller säljer prenumerationer, fungerar MemberPress eller WP Simple Pay mycket bra.

Men om ditt företag behöver anpassade orderformulär och prenumerationslådor är WPForms sannolikt ett bättre alternativ. Med Stripe- och PayPal-tillägg kan du skapa betalningsformulär som passar dina exakta behov.

För detaljer om alla dessa alternativ, se bara vår detaljerade recension av de bästa WordPress eCommerce-pluginsen.

Nu när du vet vilket plugin som fungerar bäst för dig, låt oss gå igenom hur du ställer in betalningar i WordPress.

Hur man ställer in betalningshantering för fysiska produkter 🛍 (WooCommerce)

Om du vill sälja fysiska produkter och börja ta emot betalningar online är WooCommerce det perfekta valet.

Det är ett kraftfullt plugin som förvandlar din WordPress-webbplats till en fullfjädrad onlinebutik. Det gör att du kan sälja produkter, hantera lager och acceptera betalningar.

Dessutom är WooCommerce superflexibelt och stöder alla större betalningsprocessorer, inklusive Stripe, PayPal, Square och till och med lokala betalningsportaler.

Med rätt plugins kan du också börja hantera betalningar med bara några få klick.

☝ Vi känner till alla inställningar och funktioner i WooCommerce, och om du är intresserad av vår erfarenhet av det rekommenderar vi att du kollar in vår detaljerade WooCommerce-recension.

Stripe checkout example in WooCommerce

För steg-för-steg-instruktioner om hur du börjar använda WooCommerce, kolla in WooCommerce-avsnittet i vår guide om hur du accepterar Stripe-betalningar i WordPress.

Så här ställer du in betalningshantering för digitala produkter ⬇️ (e-böcker, programvara och filer)

Om du säljer digitala produkter som e-böcker, programvara eller nedladdningsbara filer gör Easy Digital Downloads (EDD) det superenkelt.

Det är det bästa pluginet för att sälja digitala varor och kommer med inbyggt stöd för Stripe och PayPal, så att ställa in betalningshantering med något av alternativen är en bris.

Vi använder EDD för att sälja våra plugins och programvara, och det har fungerat riktigt bra för oss. För att lära dig mer, se vår kompletta Easy Digital Downloads granskning.

När din butik är konfigurerad med EDD måste du besöka sidan Nedladdningar ” Inställningar ” Betalningar i WordPress instrumentpanel.

Byt sedan till flikarna ”Stripe” eller ”PayPal” för att integrera betalningsprocessorerna.

Click Connect With Stripe button

För detaljerade instruktioner, se avsnittet Easy Digital Downloads i vår handledning om hur du accepterar Stripe-betalningar i WordPress.

Relaterat inlägg: Om du vill ansluta EDD till PayPal kan du läsa vår guide om hur du ansluter WordPress till PayPal Commerce.

Så här ställer du in betalningshantering för återkommande prenumerationer ☁️ 🔒 (SaaS och traditionella medlemskap)

Om du säljer återkommande prenumerationer, en SaaS-produkt eller ett traditionellt medlemskap är ett betalningsformulär som fungerar för återkommande prenumerationer det bästa alternativet.

För att få en prenumerationsfunktion på ett betalningsformulär är WP Simple Pay perfekt. Den levereras med inbyggd integration med Stripe.

Dessutom stöder den olika lokala gateways som iDEAL, Bancontact, GrabPay, SEPA, Cash App, Affirm och Klarna. Så många alternativ gör det super bekvämt för dina kunder att betala.

Payment methods in WP Simple Pay

Och det bästa av allt? Verktyget ger dig en intuitiv byggare, komplett skräppostskydd och många formulärmallar. Detta gör att du kan börja samla in betalningar utan att skapa en fullständig e-handelsbutik.

Vi har testat detta plugin själva på riktiga webbplatser, och vi var superimponerade. Se vår fullständiga WP Simple Pay-recension om du är nyfiken på våra erfarenheter av det.

An example of a subscription form, created using WP Simple Pay

För mer information, se vår guide om hur du ställer in återkommande betalningar i WordPress.

Så här ställer du in betalningshantering för medlemskapswebbplatser 👥 📚 (Online Communities & eLearning)

Om du bygger en online-community eller säljer kurser är MemberPress ett av de bästa sätten att ta emot betalningar och hantera en medlemssida.

Det låter dig begränsa innehåll, sälja tillgång till kurser och skapa exklusiva områden för medlemmar utan att behöva en komplicerad installation. Dessutom har det inbyggt stöd för Stripe och PayPal, så att du kan börja ta emot betalningar direkt.

På WPBeginner har vi använt det för att dela gratis videokurser med våra läsare och har haft en bra upplevelse. För att ta reda på mer, se vår fullständiga MemberPress-recension.

Connect MemberPress to PayPal Commerce

Verktyget är supernybörjarvänligt och du behöver bara följa instruktionerna på skärmen för att lägga till PayPal eller Stripe som betalningsalternativ.

Mer information finns i vår handledning om hur du ansluter WordPress till PayPal Commerce.

PayPal Commerce preview in MemberPress

Så här ställer du in betalningshantering för onlineformulär 📋 📦 (beställningsformulär och prenumerationsrutor)

Om du behöver skapa orderformulär eller sälja prenumerationslådor är WPForms ett utmärkt val.

Det låter dig skapa anpassade betalningsformulär för restaurangbeställningar online, donationer, prenumerationsboxar, olika tjänster och mycket mer.

Install Stripe addon

WPForms levereras också med inbyggd Stripe- och PayPal-integration via sina tillägg, så att du kan börja samla in betalningar med bara några klick.

När du har laddat ner tillägget kan du bara besöka WPForms ” Inställningar ” Betalningar sida för att ansluta plugin till processorn.

Click the connect with Stripe button

När du har gjort det kan du använda en färdig mall för att skapa ett formulär med betalningsalternativ.

För steg-för-steg-instruktioner, se vår handledning om hur du accepterar Stripe-betalningar i WordPress.

Stripe payment form preview

Relaterat inlägg: Hur man skapar ett onlinebeställningsformulär i WordPress

Vanliga frågor om betalningshantering i WordPress

Här är några frågor som ofta ställs av våra läsare om WordPress betalningshantering.

Kan jag ta emot internationella betalningar med WordPress?

Ja, många betalningsprocessorer, inklusive Stripe, PayPal och Square, gör att du kan acceptera betalningar från kunder över hela världen. De stöder flera valutor, vilket gör det enklare att sälja globalt.

Det är dock viktigt att kontrollera om den processor du väljer stöder de länder du riktar dig till innan du skapar kontot.

Är det säkert att hantera betalningar på min WordPress-webbplats?

Det är helt säkert att hantera betalningar på en WordPress-webbplats så länge du använder en pålitlig betalningsprocessor och säkrar din webbplats ordentligt.

De flesta betalningsförmedlare använder kryptering, tokenisering och bedrägeriskydd för att skydda dina kunders betalningsinformation.

Dessutom bör du se till att din WordPress-webbplats har ett SSL-certifikat för att kryptera data mellan din webbplats och dina användare. För fler tips kan du läsa vår ultimata säkerhetsguide för WordPress.

Kan jag använda mer än en betalningsprocessor på min WordPress-webbplats?

Ja, du kan använda flera betalningsprocessorer på din WordPress-webbplats. Det är bra om du vill erbjuda dina kunder olika betalningsalternativ.

Du kan till exempel integrera både PayPal och Stripe så att kunderna kan välja den metod de föredrar i kassan.

Behöver jag ett handelskonto för WordPress-betalningar?

Ett handelskonto är en särskild typ av bankkonto som gör det möjligt för dig att ta emot betalningar. Dessa konton tillhandahålls vanligtvis av en bank eller ett finansinstitut, och de kommer att länkas till din betalningsprocessor för att hantera transaktioner.

Vissa processorer, som PayPal och Stripe, kräver inte att du ställer in ett separat handelskonto. Dessa tjänster fungerar som både betalningsprocessorn och handelskontot och hanterar alla back-end-uppgifter som att samla in pengar och överföra dem till ditt företagskonto.

Å andra sidan kräver plattformar som Authorize.Net ett separat handelskonto.

Om du precis har börjat med WordPress och vill ha en enkel och okomplicerad lösning kan du använda tjänster som PayPal eller Stripe. Men om du vill skala upp ditt företag kanske du vill överväga en processor som kräver ett handelskonto.

Vill du ha mer information om att acceptera betalningar i WordPress? Kolla in dessa relaterade guider:

If you liked this article, then please subscribe to our YouTube Channel for WordPress video tutorials. You can also find us on Twitter and Facebook.

Disclosure: Our content is reader-supported. This means if you click on some of our links, then we may earn a commission. See how WPBeginner is funded, why it matters, and how you can support us. Here's our editorial process.

Avatar

Editorial Staff at WPBeginner is a team of WordPress experts led by Syed Balkhi with over 16 years of experience in WordPress, Web Hosting, eCommerce, SEO, and Marketing. Started in 2009, WPBeginner is now the largest free WordPress resource site in the industry and is often referred to as the Wikipedia for WordPress.

The Ultimate WordPress Toolkit

Get FREE access to our toolkit - a collection of WordPress related products and resources that every professional should have!

Reader Interactions

Comments

  1. Congratulations, you have the opportunity to be the first commenter on this article.
    Have a question or suggestion? Please leave a comment to start the discussion.

Leave A Reply

Thanks for choosing to leave a comment. Please keep in mind that all comments are moderated according to our comment policy, and your email address will NOT be published. Please Do NOT use keywords in the name field. Let's have a personal and meaningful conversation.